Bittersnippan.se

Tid hos Sahlgrenska!

Idag är en ny dag.
Nya möjligheter, och nya sätt att bli besviken på.
Jajemensan! Kvinnan är på sin topp! Hon sprudlar av energi och önskningar att förgylla någons dag.
Eller inte……

Däremot fick jag nyss ett samtal. Mobilen ringer och det visar “Hemligt nummer”. Här innebär det att det är sjukvården som ringer, och eftersom jag inte ringt dem först, eskalerade hjärtslagen i den grad att hela huvudet pulserade i takt  innan jag hann svara.
Det var hudkliniken på Sahlgrenska!?!?!?!
De hade fått en remiss gällande mig , och ville att jag skulle komma in på måndag.
Tänk vilken skillnad gentemot att skicka en egenremiss..? De första två läkarna var ju inte ett dugg intresserade av att vara mig behjälpliga i detta ärende………………

“Om du har möjlighet” frågade hon lite försiktigt.

Om jag har..?!? Inget hade stoppat mig från den tiden.

Hon hade dessutom gått in och kollat angående mina PAD-svar som hon såg att jag väntade på, och de var fortfarande inte klara (någonting med färgning), men hon trodde att de skulle vara färdiga lagom till mitt besök. Hon hade även noterat att jag hade en egenremiss inskickad, och påpekade att jag nu skulle få allt kollat enligt båda remisserna.
Hon gjorde mig vetande att de åtgärdade akuta åkommor osv, och de har en tidgräns för varje patient men att det kan ibland hända att de gör det där lilla extra om det behövs. Allt för att patienten inte skall behöva komma tillbaka.
Bara så att jag skulle veta att även om jag hade en sen eftermiddagstid, kunde det dra ut på tiden.
Jag är enbart tacksam över att jag fått en tid hos dem överhuvudtaget. Om jag får vänta några extra timmar gör mig absolut ingenting! Jag var beredd på månader.

När jag la på luren kom tårarna.
Att få höra av en vänlig själ att jag ska få alla mina prickar undersökta av proffs (inget illa om min senaste läkare, men t.om hon påpekade att jag fortfarande skulle gå till Hud när jag väl fick tid dit),dessutom med sannolikheten att även få reda på mitt provsvar och allt inom loppet av tre dagar…….?!?!?
Det blev lite mer än jag är van vid.

Jag har ingen aning om vad mina PAD-svar kommer att visa. Jag har ingen aning om vad de kommer att säga om mina två prickar som måste kollas närmare på. Jag har ingen som helst aning om detta, men ändå kändes dagens besked att få komma till dem, positivt.
Kanske är det känslan av att bli sedd som är den positiva?
Att höra en vänlig röst i andra sidan luren, som var nästintill överbeskyddande i sitt framförande av information. Hon var positiv, men inte överdriven. Hon var bara helt rätt person, på rätt plats helt enkelt.

Nu skall jag bara gråta klart.
Idag är det lättnadens tårar över att snart äntligen få svar, blandat med den vanliga oron.
Man får ta tillvara på de små ljuspunkterna i livet……..

 

One Thought on “Tid hos Sahlgrenska!

  1. Mikael on 10 juli, 2016 at 11:57 said:

    Hej.
    Hoppas verkligen att allt går bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation