Bittersnippan.se

Monthly Archives: februari 2013

You are browsing the site archives by month.

Redig!

Herregud vad kreativ jag har varit idag!
Jag fick möblerat om i sovrummet. Dock hann jag inte klart helt ,men nu är sängen vänd på så jag har inget snedtak i ansiktet längre när jag vaknar. Sambon, som är en riktig gentleman, sa att jag kunde  ta den andra sidan av sängen nu för det “var ju den sida du egentligen ville ha från början”. Anledningen till att han “erbjöd” sig att byta sida av sängen var för att det inte längre fanns någon huvudgavel eller liknande att tillgå där. Han är inte det minsta genomskinlig min karl…..
Jag bäddade min nya sida med de mjukaste lakanen. Som hämnd.

Jag kom iväg på Bodypump och ett CXpass. Kände mig faktiskt ganska duktig, även om det gjorde hemskt ont idag. Det är förvisso inget mot hur morgondagen kommer att kännas, men träningsvärk har jag faktiskt saknat. Det är en positiv värk och man känner sig lite duktigare på något sätt. Om jag inte skulle få träningsvärk efter dessa passen, skulle jag ha gjort något väldigt fel..

Måste säga att jag gillar Bodypump.
Det är ett jäkla ös från början till slut (fast ändå såpass att en novis som jag kan vara med), bra musik, styrketräning som jag behöver och man kan inte med att lägga ner även om det svider kopiöst i lår och armar att man nästan vill grina. Idag blev jag dock något fundersam på om jag kommit rätt när ledaren vid ett tillfälle vrålar:

“Böj mer på benen så det når långt in i rumpan!!!”

“W0000000T??!!!?” 

Jag vände mig genast om för att kolla om det kommit in fler i salen som stod och lurpassade bakom oss, men det var tomt…. *pheew*

Det var som sagt ett tag sedan jag körde pump och det kändes. Det är sjukt trist att allt bra än en färskvara.
Jag menar, att lägga sig till med sina slappa och dåliga vanor går ju på ett kick och det krävs ingen som helst invänjningsperiod för det..? Tycker att det borde vara samma åt andra hållet.
Jag lär gnälla som fan i morgon över all värk, både positiv och den andra, men det är bättre att jag skriver det här än att jag klagar när jag är på jobbet.
Kände mig i alla fall väldigt redig när jag stannade kvar på CXpasset efter pumpen. När även det var slut presenterade hon nästkommande pass och jag var nästan på väg att stanna igen, fast när det kom fram att det var Yoga sprang jag ut fort som satan.
Har testat Powerbalance som tydligen skulle vara någon blandning av Yoga och något annat. Det var helt klart inte min grej!
Här kommer en resumé av det passet som jag redovisade för en vän dagen efter:

Började med 30 min på bandet (tillräckligt för att denna modellen skulle svettas som en gris, men det ska man göra på gym har jag hört). När det var dags för själva Bodybalance-passet var det självklart bara jag som var ny och när alla börjar ta av sig skor och strumpor funderade jag på att resa mig upp och gå (är inte överförtjust i fötter..), men bet ihop för hur pinsamt hade inte det varit?Tanken sedan var tydligen att vi skulle tänka och fokusera på händerna som viftades i diverse olika riktningar medan vi stod i någon, för mig, helt onaturlig ställning och jag hade fullt upp med att inte välta.
Koordination är INTE min starka sida! Börjar vid närmare eftertanke fundera på om jag överhuvudtaget har någon?
När tjejen med len stämma talar om för oss att vi skall se graciösa ut, höll jag på att bryta ihop. Hade varit mer troligt att jag kunnat lyfta en bil, än att se någorlunda smidig ut. Jag kämpade dock tappert och trotsade alla naturlagar som finns genom att försöka få ner näsan mot benen, bända mig ut och in för att få runt armarna mellan benen medan man stod med ena benet på knä, stod i hunden, barnet och solen. Eller så var det hunden och barnet som var ute och lekte i solen? Jag börjar bli lite osäker. Var för matt för att lyssna. Innan den stora finalen var det dags för lite mage och rygg. Dessa hade jag sett fram emot eftersom det var de var de enda rörelserna som jag faktiskt visste hur man gjorde. Tyvärr var jag så svettig att när det var dags för den sedvanliga plankan så, ja…Jag såg mer ut som bambi på hal is. Armar och ben kanade åt alla håll, inget vackert, men det gjordes!

Kan meddela att dagen efter detta pass kom kryckan fram…
Min kropp är helt klart inte redo att tänjas och bändas……..